IN DEZE EDITIE
Video VorteX conferentie over online video
Op 20 en 21 november gaat de vijfde Video Vortex-conferentie door. Deze editie werd georganiseerd met de actieve steun van KASK, en vindt plaats in het Atomium. Video Vortex V is een tweedaagse conferentie rond online video met een aanvullend avondprogramma in het kader van het Cimatics festival 2009 in Les Brigittines.
Klik hier voor het volledige programma.
Gratis voor KASK-studenten mits registratie. Registratie kan via e-mail naar videovortex@cimatics.com, met vermelding van je volledige naam en de dagen waarop je aanwezig wenst te zijn. Reserveer ook je plaats voor het avondprogramma van vrijdag 20 november (beperkte capaciteit). De vijfde editie van Video Vortex vindt plaats in het kader van Cimatics Festival Wanneer: 20 & 21.11.09 Waar: Atomium, Brussel Meer info: www.cimaticsfestival.com KASKADE Mekhitar Garabedian
Vertoning van o.a.: Make No Mistake, You Said Stay, So We Stayed (2006), Learning Piece: Be Patient, My Soul (2006), L' Étranger (2006) en M. Verdoncklaan (2003). Mekhitar Garabedian (° 1977) zijn eigen Armeense (vreemde) afkomst en die van anderen is één van de thema's in zijn werk dat zich kenmerkt zich door een grote diversiteit aan media: fotografie, tekst, neon, video, geluid, installatie, publicatie. In zijn werk raakt hij existentiële vragen aan rond migratie en verschuivingen in culturele context en betekenis. Tegelijkertijd onderzoekt Garabedian de conceptuele mogelijkheden en potenties van het kunstwerk, de wijze waarop het kan communiceren met de toeschouwer, het verbonden kan worden met een ruimere traditie of de grenzen van het bevattelijke verruimt of doorbreekt. (Hans Martens, 2008) Mechitar is als onderzoeker en lesgever full time aan KASK.
Opgelet: in het kader van de Kaskades gaat deze lezing uitzonderlijk door in Cinema Sphinx. Inkom: € 5 (KASK-studenten: € 3) Wanneer: maandag 16 november 2009, 19:30 Waar: Sphinx Cinema, St. Michielshelling 3, 9000 Gent Meer info: kaskades.kaskprojecten.be
KASKlezing Peter Verhelst & Dirk Braeckman
Gents fotograaf Dirk Braeckman vroeg aan schrijver Peter Verhelst om een tekstuele interpretatie te geven van diens werk. Op deze lezing brengt Verhelst zijn visie op de Sisyphus-reeks van Braeckman. Peter Verhelst (° 1962) debuteerde in 1987 met de dichtbundel "Obsidiaan", maar combineerde poëzie al snel met andere disciplines. Zo ontving hij bijvoorbeeld voor zijn roman "Tongkat" zowel De Gouden Uil Literatuurprijs als De Jonge Gouden Uil en is hij sinds 2006 als regisseur verbonden aan het theaterhuis NTGent. Verhelst is tevens mentor masterprojecten aan Hogeschool Gent KASK. Dirk Braeckman (° 1958) werkt al sinds de jaren '80 aan een consistent fotografisch oeuvre. Hoofdzakelijk in zwart-wit creëert hij een ambigue werkelijkheid, die zowel binnen België als ver daarbuiten wordt geprezen. Solotentoonstellingen van zijn werk waren reeds te zien in o.a. SMAK Gent, De Pont Tilburg en Robert Miller Gallery New York. Braeckman is docent fotografie aan Hogeschool Gent KASK. De lezing duurt ongeveer één uur. Nadien krijgt het publiek uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. In samenwerking met Punctum vzw.
Wanneer: dinsdag 24 november 2009, 20:00 Waar: Hogeschool Gent KASK - campus Bijloke auditorium Victor Horta Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent Meer info: http://www.braeckman.be/
KIOSK: David Bade
KIOSK opent op 25 november haar laatste tentoonstelling binnen de huidige werking en nodigde hiervoor de Nederlandse kunstenaar David Bade (°1970, Curacao) uit. Zowel in de tekeningen, de schilderijen als de installaties van Bade valt op dat hij geenszins naar een afgewerkt product streeft. Het fragiele, vervormbare en vergankelijke karakter van de materialen die hij in zijn installaties verwerkt, wijzen integendeel op een associatieve en ongeremde werkwijze die 'het scheppen' centraal plaatst. Triviale zaken als afval, klei, plastic, krantenpapier, kippengaas en plaaster worden processueel spontaan ingezet om thema's als consumptie, entertainment en kunst te onderzoeken. Hij creëert er karikaturen van de dagdagelijkse wereld rondom hem mee en zo zal ook zijn locatiegebonden installatie voor KIOSK ongetwijfeld van een kritische, maar speelse houding getuigen. Wanneer: Opening: 25.11.2009 - 18:00 t/m 21:00 Expo: 26.11.2009 t/m 03.01.2010 Waar: Louis Pasteurlaan 2 / Godshuizenlaan, 9000 Gent Meer info: www.kask.be
Vormgevers@Work 2009
Van 13 november 2009 tot en met 29 november 2009 organiseert Hogeschool Gent KASK in samenwerking met vzw 'Kunstensite' en de Stichting René Bruynseraede De Witte de tentoonstelling "Vormgevers@work'09". Deze tentoonstelling gaat voor de vierde maal door, deze keer in kunstencentrum 'De Zebrastraat', Zebrastraat, 26, te Gent. De opening vindt plaats vanavond, donderdag 12 november 2009 om 20.00 u. De 'Prijzen Bruynseraede – De Witte 2009' voor vormgeving worden dan eveneens uitgereikt. Deze tentoonstelling wil uiterst gediversifieerd en kwalitatief werk tonen van zeven hedendaagse vormgevers, zo is er werk te zien van André Verroken (BE), Christine Deboosere (BE), Marnix Verstraeten (BE), Paolo Dalponte (IT), Senih Cavusoglu (CY), Emre en Ersa Akbil (CY), Stephanie De Graef (BE) en Sebastiaan Geeraert (BE).
Daarnaast worden de werken en de ontwerpen van zeven laureaten van de prijzen voor grafische vormgeving, multimediale vormgeving en interieurvormgeving van de Stichting Bruynseraede De Witte 2009 getoond.
Wanneer: 13 t/m 29.11.09, van 14.00u tot 18.00u. Waar: Kunstencentrum Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent Meer info: www.zebrastraat.be Time Out: Waar is het kunstwerk? 'Time Out' in het kader van TIME IS A BOOK In de betekenisvorming van het kunstwerk gaat de aandacht vaak uit naar de materialisatie en receptie van het werk. In tal van actuele kunstpraktijken staat nochtans niet alleen het artefact of object centraal, maar evengoed een reactie op de sociale en maatschappelijke context waarin het kunstwerk verschijnt.
In het kader van 'Time Out' worden enkele kunstenaars uitgenodigd om in debat te treden over het belang van deze context. Ze trachten na te gaan in hoeverre de (symbolische) betekenis van het kunstwerk vanuit het eindresultaat, dan wel vanuit het creatieproces zelf gedacht wordt.
KIOSK is een initiatief van de vzw KunstenSite en de Hogeschool Gent KASK. Net als Time is a Book stelt KIOSK de kunstenaar als creator centraal. Met dit debat wordt eveneens bijzondere aandacht gegeven aan reflectieve momenten omtrent het productieproces. Met o.a. Dieter Roelstraete, David Bade, Ahmet Ögüt. Engels gesproken Wanneer: do. 26.11.2009, 20:00 Waar: KIOSK - Louis Pasteurlaan 2 - 9000 Gent Meer info: www.kask.be, www.timefestival.be Stuur deze mail door naar een vriend. Ken je iemand die geinteresseerd is in deze nieuwbrief? Stuur em dan door!
Wil je iets kwijt op onze website kask.be? Stuur je bericht door naar Pieter (pieter.vermeulen@hogent.be) rekening houdend met de volgende richtlijnen.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten